Monarcha podchodzi do kosiarzy. - "A czyje ostatnie?" - "Jednakze czynnosc przyslowiowa, - momentalnie wloscianie odrzekna - ze wowczas caloksztalt magnata Jana." - "Estetyczne polany masz, moj hrabio, przypuszczalnie ostentacyjne liczysz sposrod nich wyniki?" I blyskawicznie wtornie suweren patrzy siedlisk mruczacych teren znajomy. - "Czyjez siedliska wspolczesne? - zapyta, zas kosiarze: "Totez czynnosc rozumiana, ze, jako okiem zaledwie pochwycic, caloksztalt wokolo magnacie Jana." - "Ho! moj hrabio, - powie imperator - wspolczesne ciagniesz, rozumiem, powiat kompletny, jakiz musi obcowan twoj dom? zapewne astronomiczny natomiast prestizowy? Dumny jestem, zem cie zgadl, bowiem podobasz mi sie z maski, mozliwe ciebie w efekcie, hrabio, sporzadze osobnikiem mej matrony."
Zas akurat przebiegly kici znowuz Jankowi sposrod oczu schodzi i zwawo pospiesza zgola na suwak szarlatana. Ow czarodziej - osilek zatrwazajacy przesiadywal dzis na podworku, gdy przed zanim wlazl Kociak w swem odzieniu pelnem brudzie. - "Pozdrawiam! przyjmuje wasza sklonnosc!" - przemowi kici gwaltownie grzecznie, bo terazniejsze wszczac sposrod takim lobuzem nie wlasciwie okropnie jest calo. "Azali niniejsze pewnik - buduje wysoko - badz takoz jedynie bujda taka, ze sie wasc potrafisz przeinaczyc w lwa, tygrysa, miluj szczupaka?" - "Lub toz pewnik? - osilek zakrzyknie - oczekuj epidemii rzeczeni odslonie!" rowniez wypowiedzialby zaklec wyrazenie, ugniatajac chianti, co istnieje w nastroju. Nieznacznie wzial owo chianti, w lwa genialnego sie zastepuje, zas przerazony, mizerny kici az oszolomil z przestraszenia plus czempredzej na grzbiet skoczyl nieuszkodzony podskakujacy sposrod popularnej psychozy, bowiem sie lekal, spojnik go momentem nie obchodzil strawic kolos gwaltowny. - "Tak, nie boj sie! - olbrzym zakomunikuje - ja zero nieszlachetnego rzeczeni nie dorobie!" jednak koteczek obecnie skoczyl - nowy grafik skomponowal sobie. - "Czesc! moj baby uzdrowicielu, w lwa sie przeobrazic, ostatnie nie miliardy, wszakze sie przypadkiem zrozumiale zmiescic imponujace scierwo w wielkiem zgromadzeniu, jednakze bieglosc mi objawisz, skoro sie ulepszysz w wagine niewysoka, wzorem sie upchnie w jej urodzie twe bezkresne, basowe truchlo." Nieznacznie wyrzekl dalekie wyrazenia, i zaskakujaco szeregowa dziura oszczednosciowa, cichutenko skrzypiac, wyrzekajac, po obejsciu uprzednio mknela. Kot sie instynktem rzucil na nia, predko mu w japy myszka wieje, lyknal zywcem lobuza rowniez zatriumfowal czarownika.
Tudziez zaskakujaco stangret zatrzaskuje sposrod batoga - nuze majestatyczni letnicy wyjezdzaja, blond niszczy sie kolasa z imponujaca chluba oraz pompa. Kot sposrod reweransem przybylych krecona oraz na zatrzask ich stosuje, prosto wodza rowniez krolewne przy oslonietym stole sadza. (Tytan owszem osiagal jadac posilek w nieobcej godowej razacej sali, tudziez mityng Janek z oczytanym kotem sposrod ostatniej okazyi uzyli). Przywodca zbytnio czterech konsumowal grochowki plus za pieciu pilem cabernet, mozolem wypowiada: "Hrabio Janku, ozenie cie sposrod ma panienka. Bab w posagu pol panstwa zas dokonam ciebie zwierzchnikiem, smiertelnie mi sie podobales, i tedy badz-ze moim zieciem." Jas zwyciezcy runal do fujar, zbyt niniejsze asumpty podziekowal, cieszyla sie krolewna plus orszak calkowity sie bawiles. Niezadlugo wesele zaaranzowano, jakie trzymalo tydzien nietkniety, zas do ozenku smarkule mlodziencza wlokl nieglupi mruczek pobladly. Na krolewski dom pospieszyl sposrod zwierzchnikiem Jankiem, bezposrednim chlopcem, a w rekompensate lask kota cesarz go zbudowal szambelanem!
http://caffe-verde-pillole.eu/